Wist jij dat het leren van de Engelse taal naast cognitieve ontwikkeling ook de emotionele intelligentie stimuleert? De Engelse taal fungeert als een spin in het web en legt bedrading aan die in eerste instantie onzichtbaar is voor het blote oog maar van onschatbare waarde zal zijn.
Express Yourself
Creatief bezig zijn, wat is dat nou precies? Je kunt op verschillende manieren creatief bezig zijn: door te zingen, tekenen en knutselen. Ook door rollenspellen, dansen, bewegen en door creatieve oplossingen bedenken ervaart het kind dat wanneer je iets moois creëert of bedenkt je hierdoor een mega zelfvertrouwen boost krijgt. Een succesmomentje wordt een “ core memory” die bepalend is voor de verdere persoonlijke ontwikkeling.
Creativiteit heeft dus zowel betrekking op het denken als het doen. Hierdoor kunnen kinderen, door het inzetten van hun eigen creativiteit, laten zien wie ze zijn! Door de Engelse taal toe te passen bij het creatieve proces zullen kinderen de taal op een natuurlijke en ongedwongen manier tot zich nemen. Kinderen die creatief bezig zijn hebben plezier en leren tijdens de activiteit zich beter te concentreren.
Daarnaast stimuleert creativiteit vernieuwing, fantasie en originaliteit en leren kinderen om op een praktische en productieve wijze aan de slag te gaan. De creatieve ontwikkeling van kinderen kan dus op verschillende manieren gestimuleerd worden. Hierbij is het vooral heel belangrijk dat kinderen de ruimte krijgen voor eigen inbreng en dat zij zichzelf veilig en vrij voelen te uiten.
“Snax of the day”: wanneer je heel veel creatieve plannen en ideeën hebt is het handig om stap voor stap je ontwerpen te fine-tunen. Wil jij ook graag de regie in handen houden?
Learn fluent English
Een andere taal leren kan super spannend zijn voor kinderen. “Wat als ik het niet goed doe?” en “Ik ben bang dat ik uitgelachen wordt” zijn een paar typische gedachtes van kinderen om een andere taal te leren uit de weg te gaan.
Herken je dit: De allereerste keer dat je Engelse les kreeg. Er zaten kinderen in de klas die het al super goed spraken en het zweet brak je uit toen de meester je naam noemde. “Otis, how was your weekend?” Otis begon te stotteren en de eerste zweetdruppels waren al bijna zichtbaar op zijn voorhoofd. “uh I was…. uh I do the weekend… oh ik weet niet de juiste woorden?!?!?!” . Otis voelde zich rood worden en schaamde zich dat hij zich niet kon uiten in het Engels. Zijn vriendje Mylo daarentegen zag het probleem niet zo. “Otis, vergeet de juiste woorden, taal is net als muziek. Let it flow!” Wat Mylo eigenlijk probeerde duidelijk te maken is dat je taal niet moet zien als iets dat je tot in de perfectie moet beheersen maar dat je vooral veel plezier kan beleven aan het leren van een andere taal. En, dat het super moedig is dat je toegeeft het lastig te vinden en het toch gaat proberen. Daar is een sterke wil voor nodig
“Snax for thoughts”: “ Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk wel dat ik het kan!” De Pippi Langkous methode bij taalverwerving brengt humor en nieuwsgierigheid naar de next level: Vrij en effectief vloeiend Engels leren spreken. Dat wil jij toch ook?